YEŞİLÇAM EFSANESİ AHU TUĞBA HAYATINI KAYBETTİ

Uzun süredir ABD’nin Miami kentinde yaşayan Tuğba, ileri seviye astım nedeniyle mücadele ettiği sağlık sorunlarına yenik düştü. Tuğba’nın ölüm haberi, sanat camiasını derin bir üzüntüye boğdu.

Tuğba’nın acı kaybını, sanat dünyasındaki yakın dostu Nuri Alço duyurdu. Alço, yaptığı açıklamada, “Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm. Ahu’muzu kaybettik,” ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

ARKASINDA UNUTULMAZ ESERLER BIRAKTI
Yeşilçam Efsanesi Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti (2)Ahu Tuğba, geçtiğimiz nisan ayında geçirdiği ciddi bir trafik kazası sonrasında 8 saat süren bir ameliyat geçirmiş ve ardından 3 hafta boyunca yoğun bakımda tedavi görmüştü. Ancak bu zorlu süreçte de sağlık durumu tam anlamıyla düzelmemişti.1955 doğumlu olan Ahu Tuğba, özellikle “Derviş Bey”, “Dokunmayın Şabanıma”, “Banker Bilo” ve “Taçsız Kraliçe” gibi filmlerdeki performansıyla Yeşilçam’ın en parlak isimlerinden biri olarak hafızalara kazınmıştı. Sinemada canlandırdığı karakterlerle halkın sevgisini kazanan Tuğba, arkasında unutulmaz eserler bıraktı. Sanatçının vefatı, sadece Yeşilçam için değil, Türk sinema tarihi için de büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Sevenleri, oyuncuyu, hayranlıkla izledikleri filmleriyle anacak
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz