VALİ MUAMMER EROL FATSA’NIN TARİHİ DOKUSUNU YERİNDE İNCELEDİ

Ordu Valisi Muammer Erol Fatsa ilçesinde Haznedaroğlu Konağı, Cıngırt Antik Yerleşim Yeri ve Kurtuluş Mahallesinde bulunan Aziz Konstantin ve Helena Manastırı Kazı Alanında incelemelerde bulundu.

Vali Muammer Erol’da Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’da eşlik etti.Ziyaret esnasında Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil Haznedaroğlu Konağı, Cıngırt Antik Yerleşim Yeri ve Kurtuluş Mahallesinde bulunan Aziz Konstantin ve Helena Manastırı Kazı Alanında rehberlik yaptı. Ordu Valisi Muammer Erol Bolaman Haznedaroğlu Konağını ziyarette buranın Kent Müzesine dönüştürülmesi hakkında Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Kaymakam Avni Kula ile istişarelerde bulundu.

VALİDEN FATSA ‘YA TAM NOT
Yapılan ziyaretlerde turizm alanında yapılan çalışmalar neticesinde Fatsa’nın, Ordu’nun göz bebeği olacağı görüşüne hakim olundu. Fatsa’nın tarihi zenginliklerinden biri olan Cıngırt Antik Yerleşim Yerinde, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim  Üyesi Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol buralarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra kendi yazmış olduğu Yüzey Araştırmaları Işığında Fatsa ve Fatsa Cıngırt Kayası isimli kitapları Ordu Valisi Muammer Erol’a takdim etti.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz