SAMSUN TÜRK OCAĞINDA TÜRK DÜNYASI ORTAK ALFABESİ KONUŞULDU

Türk Ocakları Samsun Şubesi, 18.10.2024 tarihinde, “Memleket Meselesi” başlıklı yeni bir programa başladı. Gündemdeki konuların uzmanıyla birlikte tartışıldığı, dostlarla sohbet tadında gerçekleşecek programların ilk hafta konuğu “Türk Dünyasında Ortak Alfabe” adlı söyleşisiyle OMÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Serkan Şen oldu.

Samsun Türk Ocağı Dr. Fethi Tevetoğlu konferans salonunda gerçekleşen program büyük bir ilgi ile karşılandı. Program, Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan’ın yapmış olduğu açılış konuşması ile başladı. Akabinde Prof. Dr. Serkan Şen’in söyleşisiyle devam etti. Söyleşinin ardından misafirler ile hasbihal edildi.

‘YAZILI BASIN YAYIN ORAGANLARINI TAKİP ETMEKTE ZORLUK ÇEKTİK’
Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Dilimiz bizim kimliğimizdir. Yılllar boyu diğer Türk Cumhuriyetlerimizle iletişim kurmakta, yazılı basın yayın oraganlarını takip etmekte zorluk çektik. Bugün Türk dünyasının birliğine yönelik atılmış sevindirici bir haber üzerine söyleşi gerçekleştireceğiz. Bu haber Türk Dünyası Ortak Alfabesi’nin hazırlanıp yayınlanmış olması. Sözü fazla uzatmadan ehline, OMÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Serkan Şen’e bırakıyorum.

‘KARDEŞLERİMİZLE İLETİŞİM KURMAKTA BAZI ZORLUKLAR YAŞIYORDUK’
Prof. Dr. M. Çağatay Tufan’ın açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Serkan Şen söyleşiye başladı. Şen, konuşmasının başlarında alfabenin nasıl oluştuğunu ve dünyada kullanılan alfabe türlerinden bahsettikten sonra konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kıymetli hazirûn, bugün Türk dünyasının iletişim zeminini daha da güçlendirecek bir adım atılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu adım ülkülerimizi perçinlemiş, hayallerimizin ufkunu daha da genişletmiştir.  Muhtelif sebeplerden ötürü yıllarca Turan coğrafyasında yaşayan kardeşlerimizle iletişim kurmakta bazı zorluklar yaşıyorduk. Türk Dünyası Ortak Alfabesi’nin hazırlanıp yayınlanmasıyla beraber bu zorlukların aşılmaya başlanacağı ve iletişim zeminimizin daha da güçleneceği hepimizin malumudur. Bu itibarla emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyoruz. ”
Birçok başlığa değinilen söyleşi soru-cevap faslıyla sona erdi. Söyleşinin ardından misafirler ile hasbihal edildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir