Samsun BŞB. Başkanı Halit Doğan Başkana çağrı…

Samsun’da yaşayan Samsunlu kadar Samsunlunun, Samsun dışında yaşadığı biliyoruz. Samsun dışında Samsunluların en kalabalık olduğu yerler; İstanbul, Bursa, Ankara, Tekirdağ, Kocaeli vb. şeklinde sıralanıyor.  Samsun dışındaki Samsunluların, memleketleri ile ilişki ve iletişimlerinin de çok güçlü olduğunu söylemeliyiz.  Yerine göre; Samsun dışında Samsun’u tanıtan, temsil eden ve her fırsatta memleketini ziyaret eden, üretime, ekonomiye katkı sağlayan; bu potansiyeli çok daha etkin bir şekilde değerlendirmek gerekiyor.

Bu noktada görev Samsun Büyükşehir Belediyesine ve sayın Halit Doğan başkanımıza düşüyor. Şu ana kadar, başta İstanbul Samsunluları olmak üzere çok önemli etkinliklere imza atıldı. İstanbul’da konfederasyon çatısı altında organize olan Samsunlular, Ankara, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya’da federasyonlar diğer birçok ilde de dernekler olarak teşkilatlanmış bulunuyorlar.  Samsun STK’ları güçlü yapıları ile bulundukları bölgelerde örnek ve öncü çalışmalarıyla da farkındalık oluşturuyorlar.

İstanbul’un ve Türkiye’nin her yerinde…

1997 yılında ilkini İstanbul Gülhane’de yaptığımız; “Büyük Samsun Buluşmaları” hem bütün hemşeri  derneklerine örnek olmuş ve hem de hemşerilerimizin buluştuğu, görüştüğü, tanıştığı; tarihe not düşen önemli bir buluşma olagelmiştir.  Son dönemlerde, her ne kadar eski gücünde olmasa da, bu buluşmalar çeşitli ortamlarda, mekanlarda devam etmektedir. Mutlaka devam etmelidir  de…

Artık, İstanbul’un 39 ilçesine yayılmış hemşeri guruplarımız çeşitli vesilelerle bir araya gelebiliyor ve  önemli etkinliklere imza atabiliyorlar. Özellikle; yaz aylarında piknikler, festivaller birbiri ardı sıra yapılıyor.  Birliği, beraberliği pekiştiren, insanları buluşturan, dostlukları geliştiren; bu etkinlikler doğal seyrinde artarak devam ediyor.

Halit Doğan Başkandan bekliyoruz…

Samsun’da da özellikle belediyelerin öncülüğünde benzer etkinlikler yapılıyor. Ancak, şu ana kadar Samsun dışındaki Samsunlularla; Samsun’daki samsunluları kucaklaştıracak, bir araya getirecek bir etkinlik, bir büyük buluşma yapılmadı.  İşte; Halit Doğan Başkanımızdan bu tarihi Büyük Buluşmaya imza atmasını bekliyoruz, istiyoruz.

Geçmişte, hasat sonrası;  ağustos sonu eylül başı gibi yapılan, panayırların günümüze bir yansıması olarak, bu Büyük Buluşmaları geleneksel olarak yapmak, çok önemli bir eksikliği giderecektir.   Bu buluşmalar; Samsun’un ekonomisine, turizmine ve kültürüne önemli derecelerde katkılarda bulunacaktır. Öncü bir adımla diğer illere de örnek ve önder bir etkinliğe imza atılmış olunacaktır…

Bunları da sevebilirsiniz