SAMKON’DAN 19 MAYIS ANISINA GÜZEL BİR ETKİNLİK

SAMKON, Üye Federasyonlarla birlikte Atatürkü istanbuldan Samsuna gidişi anısına muhteşem bir etkinlik gerçekleştirdi.
SAMKON Genel Sekreterliginden yapılan açıklamaya göre etkinlik şöyle oldu;

“105 yıl önce bugün 16 Mayıs 1919 tarihinde “Hasta Adam” olarak nitelendirilen ve yok olmak üzere olan bir devletin küllerinden yeniden devlet olmak, devlet kurmak üzere yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Şişli’deki evinden hareket edip, Akaretler’e gelmesi ve annesi Zübeyde Hanım ile kardeşi Makbule Hanım ile helalleştikten sonra Samsun’a Beşiktaş Barbaros İskelesinden hareket edişini temsili olarak canlandırdık.
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) olarak, 28 yıl önce başlatılan bu hareketin mizansen olarak canlandırılmasını yaptığımız etkinlikle binlerce İstanbul halkına Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atılmak üzere yola çıkışın bugününü ve yarınını hatırlattık.
Gazi Mustafa Kemal’in kutlu yürüyüşü de olan hareket;
19 Mayıs 1919 sabahı Samsun Tütün İskelesi’nde hemşehrilerimizle buluşması, kurtuluş meşalesini yakarak silah arkadaşlarıyla yola çıkması, Havza ve Amasya’ya, ordan da Erzurum ve Sivas’ta yapılan toplantı, kongreler ile Ankara’ya gelişi, Gazi Meclisi’nde toplanan milletin temsilcileriyle bugünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş serüvenini ön hafızalarımızda canlanmasını sağladık.
Beşiktaş Barbaros İskelesi’nde yapılan basın açıklaması ve tanıtım sonrası temsili Bandırma Gemisi ile Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a uğurlanması gerçekleştirildi.
Şişli’den Beşiktaş Barbaros İskelesine uzanan yol güzergahında, sokaklarda yaptığımız yürüyüş ile büyük katılım ve destek sağlayan İstanbul halkına, uzak ve yakından teşrif eden Atatürk sevdalılarına, Konfederasyon Yönetim Kurulu üyelerimize, Federasyon ve Dernek başkanlarına, kıymetli misafirlerimize, davul-zurnası ile coşturan kardeşlerimize, katkı sunan Bağcılar Belediye Başkanımız Sn. Abdullah ÖZDEMİR Beye ve ekibine, basın ve medya mensuplarına, güzergah üzerinde güvenliğimizi sağlayan emniyet mensubu kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz.”

SAMKON Genel Sekreterliği

 

Bunları da sevebilirsiniz