SAMKON; HASAN KAYA AŞCI İLE YOLA DEVAM

SAMKON Genel secimi yapıldı.

Seçimler sonucunda Mevcut Başkan H.Kaya Aşcı güven tazeleyerek yeniden Genel Başkan Seçildi.

Samkon, Gurbette yaşayan Samsunluların ortak çatısı olan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu’nda (SAMKON) delegeler, 5.Olağan Genel Kuruluna büyük ilgi ve alaka ile yüksek oranda katılım sağladılar.
İstanbul Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezinde yapılan kongrede, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) delegeleri sandık başına gitti.

Kongre, divan heyetinin seçimi ile başladı.

Divan heyetine 25.Dönem MHP Samsun Milletvekili, Siyasi Etik Kurulu Üyesi Hüseyin EDİS Başkanlık yaptı. Başkan Yardımcılığını MHP, MYK Üyesi Mustafa ÇAVUŞ, üyeliklere ise İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete KOCA, İstanbul Esenler Kemer Mahallesi Muhtarı Ecenur ALTAŞ, Av. Mehmet SATIROĞLU, Av. Ahsen ÖZKUL seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile kongre başladı.

Divan heyeti, gündemdeki maddeleri okuyup genel kurulun oylamasına sundu.

Ardından konuşmalara geçildi.

İlk olarak SAMKON Genel Başkanı Sn. Hasan Kaya Aşcı, açılış konuşması yaptı.

Kaya Aşcı konuşmasında, konuşmasında ,’’SAMKON’un yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgiler aktarıp, delegasyona ve misafirlere hoş geldiniz’’ dedi.

Tüzük Tadilatı ve önergelerin Genel Kurula okunması ve oylanması, Faaliyet raporunun okunması, görüşülmesi ve ibrası, Denetleme kurulu raporu okunması ve ibrasının ardından SAMKON Genel Başkan Adaylarının konuşmalarına geçildi.

İlk olarak SAMKON Genel Başkan Adayı Sezgin GÜMÜŞ konuştu.

Sezgin GÜMÜŞ, kongrenin hayırlı olmasını diledi ve ardından genel kurulu ve divan heyetini tanımadığını, tüzük tadilatına oy kullanmasına rağmen asılsız ve mesnetsiz iddiaları, genel kurulu aşağılayan ancak kendini de öven konuşmadan sonra kongredeki genel başkan adaylığından çekildiğini açıkladı ve kendisini destekleyen bir grupla salonu terketti.

SAMKON Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Hasan Kaya Aşcı ise yaptığı konuşmada, Sezgin GÜMÜŞ’ün söylediklerinin iddiadan öte bir şey olmadığını, her şeyi kanun, yönetmelik ve tüzükleri iyi bilen olduğunu, iyi bir hukukçu, iyi bir muhasebeci olduğunu, söylüyor ama, kendi dönemindeki eksik ve hataları, İbra edilmeyen harcamalarını gündeme almayıp, kendi yaptığı hatalardan ders çıkarmayıp, yapılanları eleştirdiğini, seçim sahasında yaptığı asılsız sözlerden, divan heyetini ve genel kurulu aşağılayan sözleri nedeniyle esefle kınadığını, bizim sevdamız Samsun, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada elimizden geldiğince en iyi hizmeti ve katkıyı sunmaya devam edeceğiz, “yaptıklarımız. yapacaklarınızın teminatıdır” dedi.

5. Olağan Genel Kurulda, divan başkan yardımcısı olan MHP MYK Üyesi Mustafa ÇAVUŞ birlik ve beraberlik mesajları veren anlamlı bir konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra ise diğer adayın sandık kurulmadan ayrılması ve salonu terketmesi nedeniyle divana verilen önerge sonrası yapılan açık oylama yapılarak SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya AŞCI güven tazeleyerek yeniden SAMKON Genel Başkanı seçildi.

KONGREYE YOĞUN KATILIM OLDU

Kongreye MHP Samsun İl Başkanı Burhan MUCUR, İstanbul Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Göksel ERDEM, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile Türkiye’nin değişik illerinden çok sayıda delege katılım sağladı.

Yeniden Genel Başkan seçilen Hasan Kaya AŞCI, yaptığı teşekkür konuşmasında; Genel kurulda bulunan bütün delegasyona, protokole, kıymetli misafirlere, emeği geçen herkese teşekkür etti ve istenmeyen, arzu edilmeyen ama birkaç kendini bilmezin ortamın huzurunu bozma gayreti olmasından üzüntü duyduğunu, bunları zamanla içimizden temizlememiz gerektiğini ifade etti.

Genel Kurulda yeniden yönetime giren ve ilk kez görev alan yol arkadaşlarımıza başarılar diler, bugüne kadar bizimle birlikte olan önceki yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederiz.

Genel kurulun Samsun’a ve hemşehri grubumuza hayırlı olmasını temenni ediyor, Samsun, Ankara, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli ve uzaktan ve yakindan gelen bütün hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

“Biz Büyük Bir Aileyiz”
“Samsun’a Değer”

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir