Murzioğlu: “Alçak saldırıyı unutmadık, unutmayacağız”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız” diyerek, her zaman demokrasinin, milletin ve devletin yanında olduklarını belirtti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin büyük bir badire atlattığını belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “15 Temmuz, İstiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece alçak terör örgütü FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Türkiye o kara gün, hep birlikte alçak saldırıyı geri püskürterek, “Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz” dedi. Milletimiz hep birlikte bir destan yazdı. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

“Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye”

Açıklamasında, FETÖ kaynaklı hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütünün TOBB ve Oda-Borsa camiası olduğunu belirten Murzioğlu, “Daha darbe bildirisi okunur okunmaz, gece saat 00:22’de çıktık dedik ki; ‘Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz, kabul etmeyiz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür.’ Biz her zaman demokrasinin, milletimizin ve devletimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir’ sözünü hep aklımızda tutarak ülkemiz ve milletimiz için çalışmayı ve üretmeyi daha büyük bir azimle sürdüreceğiz. Türk milleti, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bu girişimi gerçekleştiren hainleri hiçbir zaman unutmayacak ve bu millet hainlere daima dersini verecektir. Vatanını korumak adına iman dolu göğüslerini siper eden vatan evlatlarımızla her zaman iftihar edeceğiz. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye. Ülkemizi daha güçlü bir ekonomi ve daha zengin bir Türkiye hedefine taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz” diye ifade etti.

Bunları da sevebilirsiniz