MEHMET BÜYÜKEKŞİ’DEN VEDA MESAJI

Gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda İbrahim Hacıosmanoğlu ile girdiği başkanlık yarışını kaybeden eski başkan Mehmet Büyükekşi, veda mesajı paylaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu, Ankara’da yapıldı. İbrahim Hacıosmanoğlu ve Mehmet Büyükekşi’nin yarıştığı başkanlık seçiminde kazanan, 134 oyla İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Bu sonucun ardından eski başkan Mehmet Büyükekşi de bir veda mesajı paylaştı.

‘2032 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI’NA DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK OLMANIN GURURUNU YAŞADIK’
Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu sonucunda başkan seçilen İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden eski Mehmet Büyükekşi, “Görev yaptığımız 25 aylık süre zarfında ülke futboluna en iyi şekilde hizmet edebilmek amacıyla şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerimizle yoğun bir mesai harcadık. Türk futbol ailesinin birbirinden değerli üyeleriyle son derece yakın bir diyalog ve iş birliği ortamı içerisinde, Milli Takımlarımızı ve kulüplerimizi başarıya taşımak için bu onurlu görevi layığıyla yerine getirmeye gayret ettik. 2024 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takımımızla elde ettiğimiz başarılarla ülke olarak tek yürek olduk. 2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 Konferans Ligi Finallerini ülkemize kazandırdığımız gibi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadık. Türk futbolunun geleceğini ortak akılla inşa etmek adına Türk Futbolu 2024-2028 Strateji Planı’nı da tamamladık. Öyle inanıyorum ki yaptığımız bu özverili çalışmalar Türk futbol tarihine yazıldı ve unutulmayacak bir iz bıraktı. Görev sürecimiz boyunca Türk futboluna değer katma çabalarımızda desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımıza, değerli Bakanlarımıza, kulüp başkan ve üyelerimize, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerine, federasyonumuzun kıymetli çalışanlarına ve son olarak Türk Futbol kamuoyuna teşekkürlerimi sunuyorum. “diye konuşu.

FIFA BAŞKANI GİANNİ INFANTİNO: BAŞKAN İBRAHİM HACIOSMANOĞLU’NU KUTLAYARAK YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLEDİ.
TFF’den yapılan açıklamaya göre Infantino ve Ceferin, TFF’nin yeni başkanı seçilmesi dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yeni Yönetim Kurulu Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ‘nu kutlayarak başarılar diledi.FIFA Başkanı Gianni Infantino, mesajında “Sevgili Başkan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilmeniz nedeniyle en sıcak selamlarımı ve en içten tebriklerimi iletiyorum. Bu güzel oyunun Türkiye’deki gelişiminde bilginiz, liderliğiniz, tutkunuz ve tecrübeniz şüphesiz önemli bir rol oynayacaktır. Ülke futbolunuzun potansiyeline inanıyorum, bu hedeflere ulaşmak için kişisel desteğime ve FIFA’nın yardımına güvenebilirsiniz. Sporumuzu, gelişimini ve tanıtımını tartışmak isterseniz FIFA’nın kapıları her zaman size açıktır. Ayrıca, icra kurulu üyelerinize tebriklerimi iletmek istiyorum. Türkiye’de futbolun geleceği için kalıcı miras bırakmak ve buna tanıklık etmek için sizlere ve ekibinize tüm zorluklara karşı iyi şans ve başarılar diliyorum. Sizinle bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum, başarı, sağlık ve esenlikler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ALEKSANDER CEFERİN: ‘TÜRKİYE, EURO 2024’TE HARİKA BİR PERFORMANS GÖSTERDİ’
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise “Sayın Başkan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilmenizden dolayı en içten tebriklerimi kabul etmenizi diliyorum. Heyecan verici bir zamanda liderlik görevine adım atıyorsunuz. TFF örnek bir merkez oldu ve bugüne kadar futbolun gelişimi konusunda çok istikrarlı bir çalışma gerçekleştirdi. Türk Milli Takımı’nın EURO 2024’teki harika performansı da gelecek adına güzel şeylerin gerçekleşeceğinin kesin bir işareti. Sahada yüreklerini koyan oyuncuları izlemek herkes için büyük bir keyifti. Yeni başkanlık döneminize başlarken size en iyi dileklerimi sunuyorum. UEFA olarak her türlü yardım ve destek için yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” mesajını gönderdi.

FEDERASYONUN TÜM KURULLARINI İSTİFAYA DAVET ETTİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda İbrahim Hacıosmanoğlu, genel kurul da seçim gündeminin tamamlanmasının ardından teşekkür konuşması gerçekleştirdi. İbrahim Hacıosmanoğlu, “Allah başarılı olmayı nasip etsin. Federasyon seçimlerinde algı yönetmeye çalışan kraldan daha çok kralcılar var. Siz iradeli olursanız insanlar sizin iradenize saygı duyar. Bu kraldan çok kralcılar her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar ama iyi iş olduğunda kendilerine yazdırdılar, kötü bir şey olduğunda Cumhurbaşkanımıza yazdırdılar. Biz Türk futbolunu adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz. Bundan herkes düşünen payını alır. İlk teşekkürümü Cumhurbaşkanımıza yapıyorum. Adaylar Cumhurbaşkanı baskısıyla çekiliyor. Ben Cumhurbaşkanımız ile dost olmanın şerefini, gururunu taşıyorum. Bana söyleyen herkese de şunu söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımız yarın iktidardan da düşse benim abim olarak her zaman yanımda olur. Böyle bir konu olmuş olsa beni arardı ‘İbrahim ne yapıyorsun’ diye söylerdi. Onun için Cumhurbaşkanımızın hakkını ona teslim edelim. Onu kullananların, onu zor durumda bırakanların bugün futbolun dışına, futbol ailesiyle beraber attığımız için bu konuda bize destek veren sağduyulu delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz çocukken maçları seyrederken Avrupa takımlarının oynadığı işte Tribünlerine zeminlerine hayran kalıyorduk. Cumhurbaşkanımız futbolu seven birisi futbolda da bu ülkeye çığır açtırdı.” diye konuştu.

‘KARDEŞLİĞİ VE BARIŞI SAĞLAMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK’
Kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktığını söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yeni Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “O sözü verdik. Yükümüz çok ağır. Cenabı Allah bu yolda beni ve arkadaşlarımı, bütün federasyonun kurullarını etmesin. Elbette burada seçim yapıldı, yönetim seçildi, denetleme seçildi, başkan seçildi. Ben buradan federasyonun kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olan; seçilen başkan ve yönetimin önünü açmaktır. Buradan kamuoyu adına talebim; yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar. Çok çalıştık son bir aydır çok yorulduk ama bu yorgunluğun Türk futbolunu güzel yarınlara taşımasına vesile olur. Teşekkür edeceğimiz çok insan var. Zaferler kolay kazanılmıyor. Bunların arkasında gizli kahramanlar da var Onlara da çok teşekkür ediyorum.” dedi

Türkiye Futbol Federasyonu TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu listesi: Mecnun Otyakmaz – Bayram Saral – Zehra Neşe Kavak – Lale Cender – Fuat Gökdaş – Cengiz Gökay – Zafer Bahadır Saraç – Mevlüt Aktan – Bayram Akgül – Hasan Surözü – Ceyhun Kazancı – Mustafa Temel Bozbağ – Ural Aküzüm – Bilal Aslan Yedekler: – Murat Şahin – Hüseyin Yangın – Seymen Gençtürk – Adem Doğru – Gürkan Uğur – Fazlı Çilingir – Ediz Giray – İbrahim Özbay – Metin Akyüz – Kazım Şengöçgel – Muhammet Akçay – Esma Esin – Bilal Tuğrul – Burak Akkan
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz