MALATYA’DA 5,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ ve Diyarbakır’da da hissedildi.

Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladığını ifade ede İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” dedi.

‘TOPLAM 3 BİNADA KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELMİŞTİR’
Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Başta Malatya olmak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir.112 Acil Çağrı Merkezi’mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1, Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” diye konuştu.
Köksal ÖNER

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir