İstanbul Samsunluları’nda “Büyük Buluşma” heyecanı

1997 yılında Gülhane Etkinlikleri çerçevesinde ilki gerçekleştirilen, “Büyük Samsun Buluşması” bu yıl Yenikapı’da yapılıyor. 12-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik, pandemi sonrası için, çok önemli bir buluşma olarak görülüyor. Buluşma, hem Samsun’un İstanbul’da tanıtılacağı önemli bir program ve hem de İstanbul Samsunluları’nın bütün İstanbullular ile birlikte yer alacağı çok önemli bir etkinlik olacaktır. Samkon-Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, adeta seferberlik ilan etmişçesine organizasyon çalışmalarına devam ediyor.

26.yıl “Büyük Samsun Buluşması” yediden yetmişe

İstanbul Samsunlularını son derece heyecanlandırmıştır. Geçmişte olduğu gibi, yine birlik ve beraberlik içerisinde, çok daha güçlü bir duruş için 12-15 Mayıs’ı bekliyoruz. Burada hiç kimse ötekileştirilmeden, herkesin işin sahibi olduğu, Samsunlulara yakışır güzel bir beraberlik ortaya konacaktır/konmalıdır.

55 Kalpaklı temsili heyet ile 16 Mayıs canlandırılacak…

16 Mayıs 1919’da, Mustafa Kemal Paşa’nın; Şişli’deki evinden çıkıp, Akaretler’de Annesi ile görüştükten sonra, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Vapur İskelesi ‘nden, Kızkulesi açıklarında bekleyen Bandırma Vapuru’na hareket edişi; 1997 yılında, yine ilk defa İstanbul Samsunluları tarafından canlandırılmıştı. 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun’a çıkışın, İstanbul’dan atılan ilk adımı, bu yıl yine Samsunlular tarafından canlandırılıyor.
Büyük Samsun Buluşması devamında, 16 Mayıs Pazartesi günü; adına, şanına yakışır bir şekilde kurtuluşa giden ilk adım, Kurtaran Şehrin evlatlarınca canlandırılacaktır. Kurtuluş Savaşı’nın simgesi 55 adet kalpak giymiş temsili heyetle canlandıracağız. İstanbul’a, bu tarihi günü bir defa daha yaşatacağız. İstanbul Samsunlularının, İstanbulluların bu coşkuyu yaşatması, yaşaması çok önemlidir. Biz köklü tarihimizle güçlü bir milletiz. Geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe emin adımlarla yürüyoruz…

Görev hepimizin görevidir.

Bu mükemmel ve muhteşem etkinlikleri hazırlayan Samkon, durmaksızın çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde, Samsun Protokolü il ve ilçeler dahil, bir bir ziyaret edilip davet edildi. Ankara ziyaretleri ve en önemlisi, İstanbul ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. İstanbul milletvekilleri, siyasi partiler, il ve 39 ilçe protokolü; belediye başkanları, kaymakamlar, stk’lar velhasıl bütün İstanbul davet ediliyor.
İşin odağında; federasyonlar, dernekler, İstanbul’daki kurum ve kuruluşlarıyla bütün Samsunlular var. Özellikle gücün merkezi olan dernekler çok çok önemlidir. Dernekler bütün gücüyle, mutlaka işin içinde olmalıdır. Bu iş, kişisel bir iş değildir. Mesele Samsun meselesidir. Hep beraber güç vereceğiz. Lobimizi güçlendireceğiz. Meydana gelen büyük güçten hepimiz güç alacağız. Görev hepimizin görevidir.

Bunları da sevebilirsiniz