İstanbul Samsunluları Samkon’da birlik arıyor…

Hiç kimse vazgeçilmez değil. Zorlamalar, dayatmalar acziyeti gösterir. Samsunluları; sorgusuz, sualsiz kendine tabi olarak görmek, çok yanlış bir saplantıdır.  Samsunlular, özgürlüğüne son derece düşkün insanlardır. Samsunlular bulundukları her yerde örnek ve önder olmuş, olmaya da devam edeceklerdir. Her ne kadar, zaman zaman kişisel egolar nedeniyle sapmalar olsa da, sonuç değişmez.

Samkon- Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu 20 Ekim 2024 Pazar günü kongre yapıyor. Öncelikle hayırlı olsun diyoruz. Ancak, şu ana kadar birlik beraberlik yerine, kişisel çekişme ve egoların öne çıktığı bir yarış görüyoruz. Anlamsız, bölücü, parçalayıcı açıklamalar… Vazgeçilmezlik dayatmaları… Adeta, ben varsam her şey güzel, ben yoksam her şey perişan söylemleri… Değerli dostlar, nereye gidiyoruz? Bu gidiş; bizleri, Samsunluları selamete çıkartmaz, başarıya götürmez. Aksine, daha da kötüye götürür. Birilerine koltuk, kartvizit olmaktan öteye geçmez, geçemez

Yaptığınız Yanlıştır, durun demek istiyorum…

Yaptığınız yanlıştır, durun demek istiyorum… Birilerine koltuk ve kartvizit olsun diye KOCA İstanbul Samsunlularını başarısızlığa sürüklememek lazım. Burada, herkesin sorumluluğu var ve herkese de görev düşüyor. Özellikle bu işin olmasa olmazı derneklerdir. Dernekler, her zaman iradeleri ile belirleyici olmak zorundadır. Hem belirleyici olacaklar ve hem de gerektiğinde güç verip daha yükseklere ulaşmaya zemin oluşturacaklardır. Bu işin rambosu yoktur. Güç birliktedir ve beraberlik içerisinde yapılacak etkinliklerdedir.

Gelinen noktada, üyesi olmayan dernekleri görüyoruz. Daha vahimi, dernek başkan ve yönetimlerinin yer almadığı federasyonları görüyoruz. Yakın; eş – dost, akrabadan oluşan delege listelerini görüyoruz. Dernekler, federasyonlar; aile, eş – dost şirketlerine mi döndü? Yoksa, birilerine payanda mı yapıyoruz? Başarısızlığın başkanları olanlara ve bu çarpıklıkta israr edenlere, düşün Samsunluların yakasından yeter, diyorum !..

İstanbul Samsunluları ve Dernekleri Birliği

İstanbul’da sayısı onu aşan federasyon ve konfederasyon var. Ancak, dernekleri bir bütün olarak ele alacak, koordine edecek, gücünü ortaya koyacak bir yapı yok. İstanbul’da gerçek manada dernekçilik yapan dernekler birlik beraberlik istiyor. Federasyonlar, konfederasyon; her ne kadar derneklerce oluşturulmuş olsa da, tabandan tamamen kopmuş, birilerinin kişisel mülküne dönüşmüş.

İstanbul Samsunlularının, İstanbul’daki Samsun Dernekleri’nin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Federasyon ve konfederasyon yapıları maalesef kişisel egolar yüzünden birlik ve beraberliği sağlamaktan oldukça uzaklar.  90’lı yıllarda, başlangıçta olduğu gibi; dernek başkanları bir araya gelecek ve “İstanbul Samsunluları ve Dernekleri Birliği’ni” oluşturacaklar… Bunun başka çözümü yok. Birileri de başarısızlığın başkanı/başkanları olarak kendini avutsun dursun…

Bunları da sevebilirsiniz