İş İnsanı Kaya öncülüğünde HASİYAD Kuruldu

Havza’da kısa adı HASİYAD olan Havza Sanayici, İş İnsanları ve Yöneticileri Dayanışma Derneği kuruldu. Derneğin Kurucu Başkanı Aydın Kaya; “ İlçemizin sosyo – ekonomik kalkınmasına destek verecek olan derneğiz hayırlı olsun.”dedi.

Derneğin kuruluş amacı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler veren HASİYAD Kurucu Başkanı Aydın Kaya kurulan derneğin hayatın hemen hemen tüm alanlarında aktif olarak faaliyet göstereceğini ifade ederek; “ Derneğimiz yurt içinde yurt dışında Havzalı ve Havza’da faaliyetlerini sürdüren sanayici, iş insanları ve yöneticileri ir çatı altında toplayarak ilçemizin ve ilçe halkımızın sanayi, ticari, sosyo -ekonomik, eğitim ve kültür düzeylerinin gelişimine katkı sunmak için kuruldu. Derneğimiz bu amaç doğrultusunda üyelerimizin de katkıları ile gerekli teknoloji ve finansmanı sağlamak, ilçemiz  ve ilçe halkımız için ortak akıl oluşturmak ve bu amaçla yapılacak çalışmalarda gerekli koordinasyonu sağlayarak halkımızın tüm kesimlerine ulaşmayı hedeflemektedir.

HASİYAD Kurucu Başkanı Aydın Kaya kuruluş çalışmaları tamamlanan derneğin Kurucu Yönetim Kurulunun Havza’da Başarılı iş insanları ve yöneticilerinden oluştuğunu ifade belirterek; “Derneğimiz Kurucu Yönetim Kurulu İbrahim Yüksel, Sevda Barut Keleş, Zeynel Abidin İnal ve Yahya Ayan isimlerinden olmakta. Öncelikli hedefimiz bir an evvel dernek üye sayımızı arttırarak ilçemiz için çalışmaya başlamak.”dedi.

Kaya yapmış olduğu açıklamada derneğin amacı gerçekleştirmek için dernek tarafından yürütülecek çalışmalar ve faaliyetler hakkında da bilgiler vererek; “Önceliklerimizden bir dernek faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için Ar – Ge çalışmaları yapmak ve bu çalışmaları geliştirmek. Yine halkımızın sosyo – ekonomik hayatına katkı sunacak kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek önceliklerimiz arasında.”dedi.

HASİYAD Kurucu Başkanı Aydın Kaya derneğin Havza ve Havzalılara destek olabilmek adına tüm kurum ve kuruluşları ile işbirliğinde çalışmalarını sürdüreceğini ve ilçe adına yapılacak olan her türlü çalışmanın içinde aktif olarak bulunacağına dikkat çekerek; “ Dernek olarak ilçemizin ihtiyaç duyduğu ortak akıl ve birlikte çalışma ortamına katkıda bulunmak için tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine kapımız açık olacak. İlçemizde eğitimden, kültürel ve sosyal hayat katkı vermek, ekonomik hayatın geliştirilmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapmak, Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti kamu kurum ve bakanlıklar, birlikler, kooperatifler, üretici örgütleri, kalkınma ajansları, KOSGEB-TKDK-KKYDP-OKA-DOKAP-TÜBİTAK ve benzeri kurumlarımız ile projeler hazırlamak, yürütmek ve mevcut projelere ortak ve paydaş olmak asli görevlerimiz arasında olacak.” Dedi.

Kaya hayatın her alanında olmanın gayretini göstereceklerini ifade ederek; “ Diğer bir önceliğimiz ise ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğretimde eğitim gören öğrencilere burs vermek ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi desteklemek. Biliyoruz ki gençlerimiz bizlerin geleceği,  dernek olarak  geleceğimizin ve yarınlarımızın daha güzel olması adına çocuklarımızın ve gençlerimizin her zaman  yanında ve destekçisi olacağız.  İnşallah ilçemizin yalnız sosyo – ekonomik değil, kültür ve turizm alanlarında da tanıtımını yapmak için gerekli her türlü çalışmayı yapacağız. Bu amaçlarımıza ulaşmak adına dernek yönetimi ve üyeleri olarak her türlü fedakarlık ve özveriyi göstereceğiz. Ayrıca bu çalışmalarımızı halkımıza duyurmak adına kendimize ait bir yayın organını hayata geçirmek için planlarımız arasında.”dedi.

HASİYAD Kurucu Başkanı Aydın Kaya; “Derneğimizin kurulmasında bizlerin yanında olan ve her zaman bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemizin sosyo – ekonomik kalkınmasına destek verecek olan derneğiz hayırlı olsun. “dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir