Havza’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe Yoğun İlgi

FETÖ/PDY darbe girişimi 8. Yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü neden ile Havza’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Şehitler Unutulmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Havza Kaymakamlığı ve Havza Belediyesi koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Havza İlçe Müftülüğü tarafından Kevser Camiinde şehitler için okutulan mevlit ile başladı.

Kevser Camiinde düzenlenen etkinlikte okunan mevlit ve Kuran-ı Kerim tilavetlerinin ardından Havza Müftüsü tarafından şehitler için dualar edildi. Mevlit programının ardından ilçe mezarlığında şehitlik ziyaretine geçildi.

İlçe mezarlığında gerçekleştirilen program İlçe Müftülüğü personeli tarafından Kuran- ı Kerim tilaveti okundu ve şehitler için İlçe Müftüsü Cemil Alıcı tarafından yapılan duanın ardından şehit mezarları ziyaret edildi.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve katılımcılar şehit mezarlarını ziyaret ederek çiçek bırakıp dua ederek ve şehit yakınları ile sohbet ettiler.

Daha sonra ise Havza Kaymakamı Ayvat, Belediye Başkanı İkiz ve beraberindekiler etkinlikler kapsamına Havza Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Kevser Cami önünde fotoğraf sergisi ziyaret ederek gezdiler.

15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen  Milli Birlik Yürüyüşü mehter takımı eşliğinde düzenlendi.

Havza Kaymakamlığı ve Havza Belediyesi koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamından düzenlenen ve Atatürk Evi Önünden başlayan Kevser Cami önünde sona erdi.

Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirilen vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Yürüyüş sonrası Mehter takımı bir konser verdi.

Nöbet Programına Yoğun İlgi

FETÖ/PDY darbe girişimi 8. Yıldönümünde Havza’da demokrasi nöbetlerinin tutulduğu ve adı 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Parkı olan Kevser Cami önünde düzenlenen programın ardından okunan sala ile demokrasi nöbeti tutuldu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti, Havza Müftüsü Cemil Alıcı tarafından şehitler için okunan dua ve müftülük personeli tarafında okunan ilahiler ile başlayan nöbette ilk olarak slayt gösterimi yapıldı.

 Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı sinevizyondan canlı olarak yayınlandı.

Programda konuşan Havza Belediye Başkanı Havza Belediye Başkanı Murat İkiz 15 Temmuz tarihinin unutulmayacağını ve unutturulmayacağını belirterek; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Türkiye tarihinde değil dünya demokrasi tarihinde de yeri almış şerefli bir direniş örneği ve kapkara geceyi aydınlık bir güne çeviren bir milletin destanıdır. Bu gün milletin devleti ile bir olduğu ve şerefli bir destan yazdığı günün yıldönümüdür.” Dedi.

İkiz; rengini aziz şehitlerden alan ay yıldızlı bayrağın gölgesi altında sonuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Türk Milletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın bir işareti ile meydanlar indiğini belirterek; “ O gece şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Ama bağımsızlığımızı, bayrağımızı ve demokrasimizi ayaklar altına aldırmadık. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün sekizinci seneyi devriyesinde milli birliğimizi bir kez daha tüm dünya ya göstermekteyiz. Bu vesile ile başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’de, Kurtuluş Mücadelesinde, Terörle Mücadelede ve 15 Temmuz Gecesi devletimizin bekası için, ülkemizin istiklali ve istikbali için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor. Gazilerimize de acil şifalar dileyerek, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ise yapmış olduğu konuşmada bu gün Türk Milletinin demokrasi zaferini kutlamak, vatan, millet, bayrak, istikbal ve tüm mukaddes değeri uğuruma canlarından geçenleri bir kez daha yad etmek ve kahraman gazilere şükran duygularını bildirmek için toplanıldığını belirterek; “18 Temmuz Türk milletinin demokrasi ve bağımsızlığının tehlikeye düştüğünde neler yapabileceğini dünya ya bir kez daha göstermiştir. O gece ölümü göze alarak meydanları doldurarak şehit ve gazi olanlar isimlerini tarihe adlarını altın harfler ile yazdırdı. Türk Milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmış ise 15 Temmuz’da da aynı duygular ile darbecilerin karşısına dikilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Harbini başlatmasını ve zafer ulaştırmasına inancın aynısı 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin tüm şehirlerine adeta kol gezdirmiştir. 15 Temmuz Gecesi dosta düşmana bu ülkenin sadece ekonomik, siyasi ve diplomatik saldırılara krşı değil aynı zamanda askeri sabotajlara karşıda güçlü olduğunu,, yıkılmayacağını ve yolundan çıkmayacağını göstermiştir. O gece Türkiye’nin yerle yeksan olmasını bekleyen düşmanlarımız o sabah bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrı ile uyandılar. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’de, Kurtuluş Mücadelesinde, Terörle Mücadelede ve 15 Temmuz Gecesi devletimizin bekası için, ülkemizin istiklali ve istikbali için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor. Gazilerimize de acil şifalar dileyerek, şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Konuşmaların ardından program slayt gösterimi, kahramanlık türküleri ile devam etti.

Gece boyunca Havza Kaymakamlığı ve Havza Belediyesi tarafından hazırlanan çorba, hoşaf ve çay Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından nöbet tutan vatandaşlara ikram edildi.

Programın sonunda 00.13’te salalar okundu ve vatan nöbeti başladı.

Programa, Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Mücahit Emre Yılmaz, Havza İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Özkan Parlak, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Mustafa Balcı, protokol üyeleri, Gaziler, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, MHP Havza İlçe Başkan Vekili Mecit Cendek, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz