Fatsa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Eğitimde İşbirliği protokolü çerçevesinde “Sıfır Atıkla İklime Dirençli Nesiller Projesi” kapsamında Ziraat Odası Başkanlığının katkıları ile yürütülen, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında anaokulu öğrencileri için düzenlenen eğitimler tamamlandı.
Eko-Okul Projesi yürüten Fatsa Anaokulunda düzenlenen etkinliğe Fatsa Kaymakamı Avni Kula,Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,Fatsa İlçe Emmiyet Müdürü Ferda Yılmaz, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan ve Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, çocuklarla birlikte atıklardan üretilen kompostlarla zenginleştirilmiş toprakta çilek dikimi gerçekleştirdiler.
‘ÇOCUKLARIMIZ SIFIR ATIK KÜLTÜR FARKINDALIĞINI KAZANMIŞLAR’
Önemli bir projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Sıfır Atık kültür farkındalığının büyüklerden küçüklere doğru değil küçüklerden büyüklere doğru çok daha başarıya ulaşacağını inanıyorum. Çocuklarımızla birlikte ailelerimizdeki bu farkındalık inşallah bu projenin de çok hızlı bir şekilde zenginleşmesini başarıya ulaşmasını sağlayacaktır. Çocuklarımız çok şükür sizlerin emekleriyle bu farkındalığa ulaşmışlar. Bu konuda bilgi sahibiler.” dedi.
İLÇEDE YAYGINLAŞTIRILMASI KONUSUNDA FAALİYETLER DEVAM EDECEK
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli çocuklara verilen eğitimle anne ve babalara ulaşılmak istendiğini ve Kaybakta ayırmanın çevre kirliliğinin önlenmesi, küresel ısınmanın yavaşlatılması ve ülke ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu paylaşırken, Fatsa Anaokulu Müdürü Birol Kılıç Eko-Okul kapsamında çocukların bu konuda çok bilinçli olduğunu, anne ve babalar üzerinde çok etkili olduğunu dile getirdi. Bu projenin tüm okullarda ve Fatsa’da yaygınlaştırılması konusunda faaliyetler devam edecektir. Katılımcılar tüm sınıfları ziyaret ederek, çocuklarla sohbet ederek, bahçede çilek dikimi gerçekleştirdiler
Köksal ÖNER