CHP’li Hancıoğlu: “Köstek değil, destek olsunlar”
Bafra’nın Elifli Mahallesi’ndeki eski Tekel tütün depolarında faaliyete başlayan tekstil atölyeleri ve diğer işletmeleri ziyaret eden CHP’li Neslihan Hancıoğlu, hali hazırda atıl durumda bulunan diğer depolar için de yatırımcı bulunması çağrısı yaptı, tam kapasiteyle üretime geçilmesi halinde depoların 5 bin kişiye ekmek kapısı olacağını vurguladı.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin ilçe başkanı Vahit Perçin ve beraberindeki heyetle birlikte, Bafra’nın Elifli Mahallesi’ndeki eski Tekel tütün depolarında faaliyete başlayan tekstil atölyesi ve diğer işletmeleri ziyaret etti. İstanbul’dan gelerek, depoların bir bölümünü üretim tesisine dönüştüren tekstil yatırımcısı Aydın Başhan’dan yapılan yatırımlar, üretim kapasitesi ve ihtiyaçlar konusunda bilgi alan CHP’li Hancıoğlu, atölye çalışanları ile de sohbet etti.
BAFRA’YI YÖNETENLER, BURAYA KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLMALIDIR
CHP’li Hancıoğlu, ziyareti sırasında aldığı bilgiler ve depo alanındaki incelemelerinin ardından ise özetle şu değerlendirmeleri yaptı:
“Burası, kapatılan Tekel’in tütün depolarıydı. Burası, 2021 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satıldı ve şu anda özel mülkiyet durumunda. Ancak başta tekstil sektörü olmak üzere birçok iş kolunda hizmet verebilecek, üretim yapılabilecek, istihdam sağlanabilecek bir altyapıya ve potansiyele sahip olan bu yerin statüsü konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını öğrendik. Bu sorunların aşılması durumunda burası tam kapasiteye ulaşabilir. Farklı şehirlerden yatırımcıların buraya ilgi gösterdiğini biliyoruz. Kamu otoritesinin, yerel yönetimin bu konuda ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Buraya köstek değil destek olunmalıdır. Hali hazırda atıl durumda bulunan diğer depolar için de yatırımcı bulunmalıdır. Tam kapasiteyle üretime geçilmesi halinde bu depolarda kurulacak işletmeler 5 bin kişiye ekmek kapısı olacaktır.”
105.000 METREKARELİK HAZIR TESİS
Bafra’nın Elifli Mahallesi’ndeki eski Tekel tütün depoları, toplamda 105.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu ve içinde her biri 1.000 metrekarelik kapalı alana sahip 36 ayrı depo ünitesi bulunuyor. Bu depo ünitelerinin bir kısmı, bir tekstil firması tarafından revize edilerek üretim tesisi haline dönüştürülmüş durumda. Firma yöneticilerinin aktardığı bilgilere göre, depo sahasının bir üretim tesisine dönüşmesi için, yerleşkenin hukuki statüsünün değiştirilmesi, altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi ve yatırımcılar için kolaylaştırıcı adımlar atılması gerekiyor. Bu koşullar sağlandığında mevcut depoların kısa sürede yatırımcılar tarafından işletmeye açılacağı, ilçe istihdamına ve ilçe ekonomisine büyük bir katkı sunacağı ifade ediliyor.