El Sanatları ve Ahşap Boyama Sergisi ve Sosyal Market Açıldı

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Bafra ilçe milli eğitim müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile denetimli serbestlik yükümlülerinin boş zamanlarını değerlendirmesi, becerilerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla hayata geçirilen el sanatları ve ahşap boyama kursu ve Türk Kızılay’ı işbirliği ile açılan Sosyal Market açılışı programı düzenlendi.

Bafra’da, Türk Kızılay Bafra Şubesi ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “Kızılay Sosyal Market” açılışı, yerel yönetim temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Bafra Denetimli Serbestlik Müdürü, Mustafa Ersoy Denetimli Serbestlik, toplumla birlikte, toplum için, toplum içinde, hükümlü, tutuklu veya sanıkların denetim ve takibinin yapıldığı, iyileştirmeleri için ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet program ve kaynakların sağlandığı alternatif bir ceza infaz sistemidir.

Bugün burada Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün düzenlediği sanat eserleri sergisi ve Kızılay’la işbirliği ile açılacak olan Sosyal Market’ in açılışı için toplanmış bulunuyoruz.

Bu anlamlı etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Denetimli Serbestlik yükümlülerinin topluma kazandırılması ve iyileştirme süreçlerinin desteklenmesi açısından Bafra Halk Eğitim Merkeziyle yapmış olduğumuz işbirliği ile açmış olduğumuz kurslar neticesinde yükümlülerimizin el emeği göz nuru ile ürettikleri sanat eserleri, onların yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya koymalarına olanak tanımaktadır. Bugün burada sergilenecek eserler bu çabanın ve emeğin en güzel örnekleridir.

Ayrıca Bafra Kızılay Şube Başkanlığı ile yapmış olduğumuz işbirliği protokolü neticesinde açılacak olan Sosyal Marketle ihtiyaç sahibi yükümlülerimize destek olmayı amaçlamaktayız. Bu market toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biridir. İnanıyorum ki, bu tür projeler, toplumumuzun daha da güçlenmesine ve birlik beraberliğimizin pekişmesine katkı sağlayacaktır.

Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen, başta Sayın Başsavcıma, Kızılay Başkanı Erhan KORKMAZ Beye, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı AVCI Beye, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Serdal Sefa KOCABAŞ Beye, Bafra Müftüsü İbrahim MEMİŞ Beye, Türk Hava Kurumu Başkanı Osman GENÇ Beye ve özelikle kurs hocalarımıza, personelime ve yükümlü kardeşlerime teşekkürü bir borç bilerek kendilerini tebrik ediyorum.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder sergimizin ve sosyal marketimizin hayırlara vesile olmasını dilerim, dedi.

Ardın Türk Kızılay’ı Samsun İl Başkanı Onur Çoban; İyiliğin Amiral Gemisi Türk Kızılayımızın bugun iyilit etkinliğine tanık olacağız. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz:

ettiği Söz konusu projemizin amacı ilçemizde suça karismus erkek, kadın, genç ve çocukların tekrar suç işlemesini önlemek sosyal ve dönmelerini Sağlıklı ve mutlu birey olarak sağlamak amacı bu sureigdale temel ihtiyaçlarını gidermek üzere kurun içinde ayni(giyim-gida) ve diğer destek çalışmaların Kızılay Şubemize gelmeden karşılanmasıdır.

Yapılan çalışmalar sonucunda Bafra Şube Başkanlığımıza başvuru yapan ihtiyaç sahibi birey veya ailelerin %70 hükümlü-yükümlüler kapsamakta bu ise Kızılayımızın yükünü ağırlaştırmaktaydı.

Söz konusu kesimin temel întiyaçları adii kurumun için Kızılayımızın Yönetmeliği çerçevesinde karşılandığı takdirde, Kızılayımız daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmasına imkan vereceği malumlarınızdı

Bu amaçla gerçekleştirilen Sosyal Butik/Market Projemize başta Cumhuriyet Başsavcımıza, Genel Merkez Yönetimim Başkanımıza, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze ve Personeline teşekkürler eder Kızılay’ımızın her zaman yanında ola bağışları ile destekleyen vatandaşlarımıza ve siz Kurum Amirleri derin saygılarımı sunarım.
Programda Son olarak ise Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy; Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk eğitim Merkezimiz işbirliği ile denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin, el becerilerinin geliştirilmesi, sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla hayata geçirilen el sanatları, ahşap süs eşyası sergimize ve sosyal yardım konusunda Türkiyemizin gözbebeği konumunda olan Türk Kızılay Bafra Şube Başkanlığı işbirliği ile Kızılay Butik açılışını gerçekleştirmek için bir araya gelmekten mutluluk duymaktayız.

Cezaların infazı bir tarafta ceza infaz kurumlarında devam ederken, denetimli serbestlik hizmetleri çerçevesinde, seminer çalışmaları, bireysel rehabilitasyon çalışmaları, mesleki kurslar, hobi çalışmaları ile yükümlülerin topluma kazandırılmaları ve suçtan uzak tutma çalışmaları devam etmektedir. Bu amaçlarla açılan kurs kapsamında 6 sı kadın toplamda 23 yükümlü çalışmalara katılmış ve eserlerin ortaya çıkmasına katkı sağlamıştır. Biraz sonra gezeceğimiz sergimizde ahşap ve polyester ağırlıklı ve farklı tekniklerle ortaya çıkartılan ürünleri beğeneceğinizi ummaktayım.

Yine, Türk Kızılay Bafra Şube Başkanlığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz işbirliği ile kurulan, az sonra açılışını gerçekleştirecek olduğumuz Kızılay Butik ile toplumun çeşitli kesimlerine ulaşarak sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Butiğin açılışı ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin desteklenmesi ve bu bireylere yardım eli uzatılmas, hedeflenmektedir.

Sözlerime burada son verirken serginin ortaya çıkmasında katkıda bulunan Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz. Koruma Kurulları Üyelerimiz ile Kızılay Butik in açılışındaki katkılarından dolayı Türk Kızılay Başkanlığına ve Bafra Şube Başkanımız Erhan Korkmaz Beyefendiye teşekkür eder. şükranlarımı sunarım.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir