DR. EMEKLİ KURMAY ALBAY İBRAHİM YILDIRIM: ‘FRANSA’NIN ALMANYA’YA SAVAŞ İLAN ETMESİYLE BAŞLADI’

Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “İkinci Dünya Savaşı Hiroşima – Nagazaki İkinci Dünya Savaşı’nın 1 Eylül 1939’da Almanya’nın Polonya’yı istila etmesi ve ardından 3 Eylül’de Birleşik Krallık ve Fransa’nın Almanya’ya savaş ilan etmesiyle başladı.” dedi.

İkinci Dünya Savaşı, unutulmayacak 6 yıla mal olurken savaşta yaklaşık 80 milyon kişi hayatını kaybettiğini dile getiren Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Savaşta, İngiltere, Sovyetler Birliği, ABD, Çin ve Fransa “Müttefik Devletler”, Almanya, İtalya ve Japonya ise “Mihver Devletleri” olarak yer aldı.” dedi.

‘SAVAŞTA HAYATINI KAYBEDENLER OLDU’
Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “7 Aralık 194: Japonya, Pearl Harbor’u bombaladı. 8 Aralık 1941  Amerika Birleşik Devletleri, Japonya’ya savaş ilan ederek İkinci Dünya Savaşı’na girdi. Japonya İkinci Dünya Savaşı’nda ABD ,Çin Cumhuriyeti, Birleşik Krallık, Avustralya, Fransa, Hollanda, Yeni Zelanda ,Kanada, Sovyetler Birliği nin içinde bulunduğu blokla savaştı.6 ve 9 Ağustos 1945’te Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hava Kuvvetleri’nin Japonya nın Hiroşima  ve Nagazaki şehirlerine attığı atom bombaları sebebiyle en az 200 bin kişi hayatını kaybetti.” diye konuştu.

‘YAŞANAN ÖLÜ SAYISI İÇLER AÇISIYDI’
Son olarak bilgiler aktaran Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Bu olaydan sonra Japonyo koşulsuz olarak savaştan çekildi yani teslim oldu. Hiroşima’da atom bombası saldırısından dolayı yaklaşık 140 bin Nagazaki’de ise 80 bin kişi öldü. 2007’de, Nagasaki belediyesinin resmî listesine göre, o an öldürülen veya daha sonra atom bombasının etkisiyle ölenlerin toplam sayısı 143 bin 124’e ulaşmıştı. Ölenlerin anıldığı bu günlerde kendime şunu soruyorum. Japonya nın en büyük düşmanı kim olmalı?” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz