ÇTB BAŞKANI KAZIM YILMAZ İLÇE JANDARMA KOMUTANI ONUR CAN’I ZİYARET ETTİ

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Canı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, fındık sezonu olması sebebiyle fındık ticaretinde yaşanan olumsuzluklar ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, fındık sezonu olması sebebiyle fındık ticaretinde yaşanan olumsuzluklar ve çözüm önerileri değerlendirildi. Başkan Kazım Yılmaz, göreve yeni başlayan İlçe Jandarma Komutanı Can’ı tebrik ederek ilçeye sunacağı hizmetlerde başarılar diledi.

FINDIK VE FINDIK TİCARETİNDE YAŞANAN TİCARİ USULSÜZLÜKLERE DİKKAT ÇEKTİ
Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Vergi Usul Kanununa uygun bir şekilde hareket etmeyip piyasada haksız rekabete yol açan ve ‘kantarcı’ adıyla nitelendirilen, fındık ticareti ile ilişkisi bulunmayan bu kişiler hakkında şikayetlerini göreve yeni başlayan Can’a iletti. Başkan Kazım Yılmaz, Çarşamba’nın ticaret hayatında karşılaşılan sorunlara değinerek, Çarşamba için önemli bir değer olan fındık ve fındık ticaretinde yaşanan ticari usulsüzlüklere dikkat çekti. Fındık ticareti ile uzaktan yakından ilişkisi bulunmayan kişilerin usulsüz bir biçimde fındık ticareti yapmaya çalıştıklarını dile getirildi. Vergi Usul Kanununa uygun bir şekilde hareket etmeyip piyasada haksız rekabete yol açan ve ‘kantarcı’ adıyla nitelendirilen, fındık ticareti ile ilişkisi bulunmayan bu kişilerin tespiti için uzun yıllardır Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını ifade ederek, 2024 yılı fındık sezonunda tedbirlerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

YILMAZ VE KURUCU MECLİS BAŞKANI NURETTİN ÖZTEKİN İŞTİRAK ETTİ
Karşılıklı istişarelerin yapıldığı ziyarette fındık ticaretinde yaşanan usulsüzlerin esnafın ve sanayicilerin ortak sıkıntısını oluşturduğunu Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’dan dinleyen Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Onur Can, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Ziyarete, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Meclis Başkanı Hacı Toraman, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyesi Onur Bahattin Yılmaz ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin iştirak etti. Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Onur Can, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ a teşekkürlerini iletti.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir