BUTİK OTELLER Mİ, BÜYÜK OTELLER Mİ? MUSTAFA DORUK İLE TATİLE FARKLI BİR BAKIŞ..

Yıl 2019 ve yurtiçi pazarda otel fiyatları eski yıllara nazaran %100 zamlı olup tatilcilerin tatil hayallerini olumsuz yönde etkiledi diyebiliriz.

Her yıl 5 yıldız otelde tatil yapan bir aile için, bütçesine göre bu yıl otel kalitesi 3 yıldızlara kadar düştü. Hal böyle olunca kalibresi daha düşük bir otelde tatil yapmak tatilcileri mutlu etmiyor.

Yıldız sayısı düştükçe müşteri portföyü değiştiği gibi single bay konaklamaları kabul eden otellerde ailelerin tatil yapması sıkıntı oluşturuyor.

Otel alternatifleri arasında yer alan butik oteller; beş yıldız otellere göre daha küçük 8 ila 20 odalı otellerdir. Küçük oteller oldukları için hizmet kalitesine daha çok önem veren, kişiye özel hizmet sunan otel segmentidir. Çünkü direk müşteri ile birebir muhatap olmakta, memnuniyeti anında ölçümlemektedirler.

Küçük oteller oldukları için fiyatının da çok uygun olacağını düşünenler olsa da; pansiyon, motel gibi fiyatları yoktur. Verdiği kaliteli hizmete göre fiyatları da iyidir.

Misafirlerine kalabalık otellerdeki gibi değil de, daha az kişilerle tatil yapma olanağı sunar.

Daha sessiz sakin konsepte otellerdir.

Az sayıda kişi ile aynı ortamı paylaşırken evinizde gibi tatil yapmanızı sağlarlar.

Özellikle kahvaltıları, köy kahvaltısı konseptinde olup güne motive edicidir.

Odalar titizlikle hazırlanır ve ortam süslenir.

Şehrin kirli havasından, gürültüsünden yorulanlar için en iyi ideal seçenektir butik otellerdir.

Bu tarz otellerin daha yoğunlukla bulunduğu yazlık bölgeler; Datça, Çeşme, Alaçatı, Kaş, Kalkan, Bozcaada, Gökçeada gibi balıkçı kasabası tarzına yatkın elit bölgelerdir.

Otele bağımlı bırakmazlar çünkü yörelerin görülmeye değer yerleri sizi sürekli kendine çeker. Evleri, sokakları, eğlence mekanları, kafeleri … her yer cıvıl cıvıldır.

İşte 5 yıldız otel alamayan tatilcilerin birçoğu tatil kalitesinden ödün vermemek için bu yıl butik otelleri tercih etti.

Butik otellerin satışı tur operatörlerinden ziyade daha çok online satış sitelerinde mevcuttur çünkü; Büyük tur operatörlerine verecek kadar çok odaları yoktur.

 

Butik Otelleri; birebir seyahat ederek edindiği bilgileri en objektif şekliyle okurlarına ‘’Butik Oteller Kitabı” ile tanıtan turizmci meslektaşım ve hemşerim Samsun’lu Mustafa Doruk, Butik Otelleri ‘’Butik Oteller Kitabı” çatısı altında etraflıca tanıtan projesini, 2006 yılından başlayarak 2016 yılına kadar devam eden süreçte okuyucularına ulaştırdı.

Yine aynı dönemde, internet ortamında www.butikoteller.com.tr  web sitesini projelendirerek hayata geçiren Doruk, Gezi boyunca yeni yerler keşfederek fotoğraflamakta ve bölgedeki Butik Otelleri hikayeleştirerek okuyucu kitlesine, gezgin ruha sahip binlerce tatilciye sunmaktadır. Marka haline getirdiği “Butik Oteller Kitabı” ciddi bir emeğin sonucu olarak Türkiye’nin en çok okunan ve aylarca kitap evlerinde 1. sırada yer aldı.

Gezi ve seyahatlerin de Otel ve mekan görselleri çekerek amatör ruhla vermiş olduğu fotoğrafçılık hizmetini de zamana bağlı olarak edindiği tecrübe ile profesyonelliğe dönüştüren Mustafa Doruk ile yaptığım sohbette;

”Ülke Turizminin gelişimine katkı sağlamak ilkesi ile Butik Otellerin tanıtımı esasıyla çeşitli panel ve seminerlere katıldım ve CNN, Show TV, NTV, gibi çeşitli TV kanallarında misafir konuşmacı olarak yer aldım. Gerek mesleki, gerek şahsi girişimler sebebiyle 10’a yakın ülkeye seyahat ederek turizm fuarlarında Türkiye’de bulunan Butik Oteller sektörünü tanıtmaya çalıştım. 

Ayrıca Hürriyet gazetesinin Turizm eklerine tatil ve gezi ekleri ve bölgesel el kitapları hazırladım ve ‘Konaklama Evleri’ pansiyon kitabı , ‘Alaçatı Rehberi’ ve Alaçatı Cep Rehberi’ şeklinde 6 yıl gezi kitabı hazırlayarak ve yayınladım. Çeşme Rehberi, Kapadokya Projesi, Tempo Butik Oteller Ek kitapları, Kıbrıs Alem Eki, Alaçatı Hello Eki, Bodrum Hello eki, Alem Alaçatı, Hello Bodrum gibi bir çok projeye imza attım. Bütün bu atılımların yanı sıra ulusal gazetelere ve aylık dergilere Butik oteller ve gezi üzerine onlarca dosya konusu hazırladım.

Alternatif tatiller, keşfedilen gizli kalmış köşeler gerek basında gerekse katılımcı olunan panellerde tanıtıldı. Türkiye’nin en güzel otellerini seçmek için, Hürriyet, Milliyet gibi gazeteler de juri üyeliği görevinde yer aldım.” dedi.

Butik Otelleri bir kitapta bir araya getiren turizmci Samsun’lu Mustafa Doruk, 2020 Emitt Turzm fuarı için 3. Butik oteller kitabını oluşturmakta. Bu kez Butik otellerin yanında en iyi kahvaltı ve restoranları da tanıtan yardımcı bir rehber kitap olacak.

Bir kitabı okurken bakmaktan da zevk alacağınız gibi butik oteller kitabı aslıda tatilcilerin ihtiyacı olan bir rehberdir.

Tatil konusunda aradığını bulamayanlar ve sıkıntı çekenler için yeni bir pencere olacaktır.

Butik Otelleri daha çok kişiye ulaştırmayı planlayan Mustafa Doruk, online satış kanalı Otelz ile yaptığı işbirliği çerçevesinde tüm Türkiye’ye otellerin tanıtımını ve satışını sağlamaktadır.

İlerleyen günlerde kendisinden bir youtube kanalı oluşturmasını ve gidip gördüğü otelleri tanıtmasını bekliyoruz.

Yeşim Sarıtaş

 

Bunları da sevebilirsiniz