Bursa’da Büyük Samsun Buluşması…

İlk “Büyük Samsun Buluşması” adını 1997 yılında kullanmıştık. O,  aynı zamanda;  hemşehri  STK’larının da, İstanbul’daki,  merkezi anlamda, ilk etkinliği idi. Örnek oldu ve artık STK’lar ardı sıra, bu etkinlikleri yapa geldi.  1997 yılının Ağustos ayı idi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gülhane Etkinlikleri çerçevesinde, ilk “Büyük Samsun Buluşmasını” gerçekleştirmiştik.

İstanbul genelindeki bütün Samsunluları bir araya toplamıştık. Muhteşem bir etkinlik olmuştu. 1990’lı yıllarda bir araya getirdiğimiz, birbirleriyle tanıştırdığımız hemşerilerimizi, bir büyük buluşmayla da buluşturmuştuk. Son yıllarda biraz kopukluklar olsa da, bu büyük buluşma geleneği devam ediyor. Güç, her zaman yapılan etkinliklerle ortaya konuyor. Etkinliğe dönüşmeyen bir güç, ancak lafta kalıyor.

Temel Erkol Başkan çıtayı yükselttikçe yükseltiyor…

Esas olarak, her STK bulunduğu bölgede gücünü ortaya koymalı. Bulunduğu bölgede olmadıktan sonra, orada burada olmanın bir anlamı olmuyor. Bu konuda,  bilinen bütün sınırları zorlayan ve çıtayı yükseklerin de yükseğine çıkartan, bir etkinlik göğsümüzü gere gere kabartıyor.  İstanbul’dan sonra en fazla Samsunlu hemşerimizin yaşadığı yer. Bursa’dır.  Bursa’da Samsunlular tarihe geçecek bir adım atıyorlar.

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF)  bu ana kadar görülmemiş bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.  Genel başkan Temel Erkol ve yönetimi taşın altına ellerini koymaktan öte, adeta bütün gövdeleriyle benlikleriyle girmişler.  Federasyon çatısı altında bir araya gelen Bursa’daki yirmiyi aşkın Samsunluların STK’ ları, bu etkinlikte tek vücud olarak yer alıyorlar.  

Davut Güloğlu, Hakkı Bulut ve diğerleri…

18 Ağustos 2024 Pazar günü, saat: 08.00-24.00 arasında; Bursa Keleş-Kocayayla’da, Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu, 1.Kültür Festivali gerçekleştirilecektir.  Bursa’da ve yakın bölgelerde yaşayan, 7 bölge 81 ilin tüm vatandaşları davet ediliyor. Dolu dolu bir etkinlik programı var. Birbirinden ünlü sanatçılar sahne alıyor. Türkiye’nin tanıdığı birçok sanatçı ile birlikte yöresel sanatçılar da boy gösterecekler…

Davut Güloğlu, Hakkı Bulut, Yudum, Hüseyin Şimşek, Samsunlu Fehmi, Sevda Karadeniz, Kadir Açıl, Sami Korkmaz, Ali Kemal Seven, Ümit Can Demir, sunucu Tarık Deniz, davul zurna ekibi, yöresel halk oyunları, keşkek ve Samsun Pidesi ikramı, çekilişler, çeşitli aktiviteler ile katılımcılara unutulmaz bir gün yaşatacaklar.  İyi ki, varsınız Temel Erkol başkan ve ekibi, bundan daha ötesi yok…  Keşke böyle bir etkinliği Samsun’da da yapabilsek; köyleri, bütün ilçeleri ile Samsun merkezde bir büyük buluşma… Ne güzel olurdu… Buradan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan beye de selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz…

Bunları da sevebilirsiniz