BAŞKAN İHSAN KURNAZ:‘İLKADIM BELEDİYESİ HİZMET ÜRETEN BORÇSUZ BİR BELEDİYE OLACAK’

İlkadım Belediye Meclisi Eylül Ayı Açılış Toplantısında konuşan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlkadım Belediyesi’ni hep birlikte hizmet üreten ve borçsuz bir belediye haline getireceğiz.” dedi.

İlkadım Belediye Meclisi Eylül Ayı Açılış Toplantısı, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz başkanlığında toplandı. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 1’i gündem dışı olmak üzere toplam 6 gündem maddesi görüşüldü. Komisyona devredilen ve karara bağlanan gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında meclis toplantısı sona erdi.

‘VERGİ DAİRESİNE BORCUMUZ YOK’
Belediye ve Gazi İmar İnşaat Şirketinin SGK’ya olan borçlarının mahsuplaşma yöntemi ile ödeneceğini söyleyen ve bu konuda meclis üyelerini bilgilendiren İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Belediyemizin yaklaşık 358 milyon TL SGK’ya borcu vardı. Gecikme zamları da içerisinde olduğundan tam rakam telaffuz edemiyoruz fakat yaklaşık 150 milyon TL’lik kısmını ödüyoruz. Bu ödemeyi 2022 yılında çıkan 7440 nolu yasaya bağlı yapılandırma kapsamında, 2027 yılına kadar devam eden taksitler halinde ödüyoruz. Bizim dönemimize kadar 3 ya da 4 taksit ödenmişti. Şubat ve mart ayındaki taksitler ödenmedi. Senede 2 taksit ödememe imkanımız olduğu için yapılandırmamız bozulmadı. Biz bu yapılandırmayı 2 milyon 800 bin TL şeklinde ödemeye devam edeceğiz. 2022 yılı Aralık ayı da dahil bugüne kadar olan borçlarımızın tutarı yaklaşık 200 milyon TL civarında Gazi İmar İnşaat Şirketimiz ve belediyemizin borcu var. Bu borcu takas yöntemiyle yani arsa vererek gerekli görüşmeleri yapmıştık. Bu borçlarımızı kapatacağız. 17 Milyon TL civarında vergi borcumuz vardı. Onu mahsup ettik. Vergi dairesine borcumuz yok. Ancak SGK’ya borcumuz olduğu için birçok işimizi yapamıyoruz. Ayrıca bu borcu ödediğimizde aylık 7 milyon TL’lik gecikme zammından da kurtulacağız. Takas işlemini de gerçekleştirdikten sonra ne vergi dairesine ne de SGK’ya borcumuz kalacak. İlk meclisimizde demiştik ya ‘Borçsuz belediye’ diye, İlkadım Belediyesi’ni hep birlikte hizmet üreten ve borçsuz bir belediye haline getireceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Arsaları belirledik. Komisyonda görüşülecek ve hızlı bir şekilde bunları takasta kullanacağız.” diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz