BASIN SÖZCÜSÜ KÖKSAL ÖNER:‘AĞRI TÜRKİYE’NİN GÖRÜLMEYE DEĞER YERLERİNDEN BİRİ’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “İshak Paşa Sarayı, Eski Bayezid Cami gibi simge yapıları ve Nuh Tufanı efsanesi, Nuh’un gemisi, Yaşar Kemal’in romanına konu olmuş Ağrı Dağı efsanesi gibi değerleri ile öne çıkan Ağrı, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve Türkiye’nin görülmeye değer yerlerinden biri.” dedi.

Şehrin kültürel ve doğal güzelliklerini yakından görmek, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı manzarasına karşı şehrin yöresel yemeklerini tatmak için bir gün mutlaka buralara uğramamışını talep eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner,  “Tatilini geçireceğin günler boyunca günün yorgunluğunu atacağın konforlu bir yere ihtiyacın olacak. Bunun için seyahatini planlarken Ağrı Otelleri arasından birini seçip yerini ayırtmayı unutma.” dedi.

‘MURAT NEHRİ’NİN EL DEĞMEMİŞ GÜZELLİKLERİ ARASINDA UNUTULMAZ GEZİLER DE YAPABİLİRSİNİZ’
Doğu Anadolu Bölgesi’nin hem tarihi hazineler hem de doğal güzellikler bakımından en zengin şehirlerinden biri olan Ağrı, tarih ve kültür meraklıları için adeta bir cennet olduğunu vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner Türkiye’nin en yüksek dağı olan görkemli Ağrı Dağı’ndan ismini alan şehirde Ağrı Dağı’nın yanı sıra Tendürek Dağı, Küçükağrı Dağı, Diyadin Kanyonu ve Murat Nehri’nin el değmemiş güzellikleri arasında unutulmaz geziler de yapabilirsiniz. Dağ eteklerinde tablo güzelliğinde bir manzara sunan İshak Paşa Sarayı ile dünyanın her köşesinden insanı kendine çeken Ağrı’da kutsal kitaplarda geçen Nuh’un Gemisi, Doğubayazıt Kalesi ve Eski Bayezid Camii gibi pek çok etkileyici yeri keşfe çıkabilirsiniz.”şeklinde konuştu.

‘KARLI DAĞ MANZARALARI EŞLİĞİNDE KAYAK YAPARAK GÜZEL ZAMAN GEÇİREBİLİRSİNİZ’
Diyadin kaplıcalarının şifalı sularında yılın bütün yorgunluğunu atabileceklerini işaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal ÖnerTürkiye’nin Ağrı’da kış aylarında Güneykaya Kayak Merkezi, Küpkıran Kayak Merkezi ve Bubi Dağı Kayak Merkezi’nde büyüleyici karlı dağ manzaraları eşliğinde kayak yaparak güzel zaman geçirebilirsiniz. Ağrı’da mutlaka görmeniz gereken 40 yeri belirlerken Instagram etiketlerini kullandık ve en çok etiketlenen yer en üstte olacak şekilde özel bir yazı hazırladık. Ağrı kültür ve inanç turlarının yanında kayak merkezleri ve kaplıcalarıyla da adından sık sık bahsettiriyor Sizin için Ağrı’da gezebileceğiniz tüm yerleri içeren oldukça kapsamlı ve sıralanmış bir liste hazırladık. Ama listeye geçmeden önce Ağrı’yı gezmeye gidecek kişilerin en çok merak ettiği birkaç konuya kısaca değinelim.”diye konuştu.

AĞRI’YA NE ZAMAN GİDİLİR?
Ağrı’da kış ayları aşırı sert geçtiği için gezmek için en ideal dönem ilkbahar ve yaz ayları olacaktır.

AĞRI’DAN NE HEDİYE ALINIR?
Ağrı’dan sevdiklerinize hediye olarak tiftik çorabı, Ağrı cacık peyniri ve Ağrı balı alabilirsiniz.

AĞRI’DA NE YENİR?
Birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu bu şehre gittiğiniz zaman Abdigor köftesi, haşıl, gösteberg et, erişte, hengel pişi, hasude , ayranaşı,  ciriş ketesi ve halisenin tadına bakmadan dönmemenizi öneriyoruz.Bu güzel lezzetlerin tadına bakmak ve birbirinden özel tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmek için Ağrı uçak bileti  linkine tıklayarak biletinizi alabilirsiniz
HABER VE FOTOĞRAFLAR Köksal ÖNER/AĞRI

Bunları da sevebilirsiniz