BAFRA’DA SU BASKINLARINA KALICI ÇÖZÜM ALTYAPI ÇALIŞMALARI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Bafra Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) iş birliği ile 2022 yılı temmuz ayında yapımına başlanan altyapı çalışmaları sonuçlarını veriyor.

21 Merkez 118 kırsal toplamda 139 mahallesi bulunan Bafra’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sağanak yağış sonucu belirli noktalarda meydana gelen sel ve su taşkınları altyapı çalışmaları sonrası tarih oldu.

115 Km içme suyu, 15 km yağmur suyu ve 7 km kanalizasyon hattı olmak üzere büyük bir yatırımla Bafra’nın 50 yıllık sorununu ortadan kaldıran ve halen yapımı devam eden ve sona yaklaşılan altyapı çalışmaları kapsamında Bafra’nın mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlar sonrası en çok sorun yaşanan bölgelerinden Hasan Aslan Caddesi, Lise Caddesi, Çayıryüzü Sokak, Gençlik Caddesi, İshaklı Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Çakır Mahmut Caddesi’nde su baskınlarının olmaması dikkat çekti. Bazı noktalarda aşırı yağışlar nedeniyle oluşan su birikintileri oluştu ancak yeni altyapı ve ekiplerin anında müdahalesiyle kısa sürede bertaraf edildi.

Şiddetli yağıştan etkilenen kırsal mahallelerde DSİ ve Sulama Birliği ile birlikte harekete geçen Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sahada aktif rol aldı. Sel ve taşkınların meydana geldiği Fener Mahallesi, Karıncak Mahallesi, Koşu Mahallesi, Yeşilyazı Mahallesi ve Koruluk Mahallesi’nde köy içerisindeki kanallar Beko Loader ile açılarak su tahliyesi yapıldı.

Hem gece hem de gündüz kırsal ve merkez olmak üzerek sağanak yağıştan etkilenen mahallelerde ekiplerle birlikte incelemelerde bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “İlçemizde büyük emek ve gayretle gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmalarımızın meyvesini topluyoruz. Dün akşam bölgemizi etkisi altına alan şiddetli yağış sonrası yaptığımız incelemede her yağış sonrası su baskınları meydana gelen noktalarımızda köklü değişimler olduğunu gözlemledik. Yapımı tamamlanmak üzere olan “Terfi pompaj” sisteminin henüz devreye girmemesine rağmen sadece altyapı çalışmaları yapıldığı halde %90 oranında yağmur suyu sorununun önüne geçtik. Şunu özellikle belirtmek isterim ki ilçemizde altyapı çalışmaları yapılmadan önce ev ve iş yerlerinde meydana gelen sel ve su baskınları altyapı çalışmaları sonrasında ortadan kalktı. Mevsim normallerinin çok çok üzerinde seyreden bu yağışlar bizlere altyapı çalışmalarının ne kadar işe yaradığını ve önemini gösteriyor. Halihazırda sorun yaşanan noktalarımızda altyapı iyileştirme çalışmalarımızı eş zamanlı olarak sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin güven ve refahı için ekiplerimiz sahada aktif olarak çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Başkan Kılıç, Ova mahallelerinin bazılarında meydana gelen su baskınları hakkında ise, “Maalesef birkaç ova mahallemizde su baskınları meydana geldi. Bu mahallelerimizde diğer ilgili kurumların ekipleri ile birlikte belediye ekiplerimiz de buralarda çalışmalarını sürdürüyor. Hemşehrilerimizin sorunlarını çözmek için bizlerde yoğun yağışın yaşandığı saatlerden itibaren sahadaydık. Ova mahallelerimizde yaşanan sorunları yerinde gördük, çözümleri için çaba sarf ediyoruz. Kuvvetli sağanak yağıştan etkilenen bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Bunları da sevebilirsiniz