Bafra Belediyesi’nde İhaleye Sıkı Denetim: CHP Takipte!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra İlçe Teşkilatı, yerel basında yer alan “İhaleye Girmeyen Firmaya Parasız Pulsuz Atık Toplama İşini Verdiler” başlıklı haberi dikkate alarak konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. CHP Bafra Meclis Üyesi Turgay Bayrak, Bafra Belediyesi’nin ambalaj atığı toplama işini ihalesiz bir şekilde bir firma ile protokol yaparak devretmesini eleştirdi.

Şaşkınlık ve Tepki

Bafra’daki görsel basında çıkan haberlere dikkat çeken CHP, bu durumun Bafra halkını şaşırttığını ifade etti. Bayrak, AK Parti’nin yönettiği Bafra’nın, yönetimsel hatalarla halkı daha zor bir duruma soktuğunu iddia etti. 2022 yılı Eylül ayında Bafra Belediyesi’nin yıllık 200 bin lira muhammen bedelle ambalaj atıklarının toplanması için ihale açtığı belirtildi. Ancak, ihaleye katılan hiçbir firma olmaması dikkat çekti. Bayrak, Bafra Belediyesi’nin ihaleye katılmayan bir şirketle protokol imzalayarak, usulsüz bir işlem gerçekleştirdiğini vurguladı.

Usulsüzlük İddiası

CHP, A firması ile yapılan protokolün geçersiz olduğunu savunarak, belediyelerin meclis kararı olsa bile herhangi bir firma veya kurum ile protokol yapamayacağını hatırlattı. Bu durumda, Bafra Belediyesi’nin attığı adımın hukuken geçersiz olduğunu öne sürdü.

“Bundan Sonra Tüm Usulsüzlüklerin Takipçisi Olacağız”

Bafra Belediyesi’nin Bafra halkına yaptığı bu ilk yanlışı değil, sonuncusu da olmayacak diyen Bayrak, daha önceki mezarlık olayıyla ilgili adli mercilerden savcılık bilirkişi atayarak soruşturmanın derinleştirilmesini talep ettiklerini belirtti. Hemen ardından, belediye zabıtasının, köyündeki evinin yapımında kullanmak üzere çakıl aldığı gerekçesiyle görev yerinin değiştirildiğini ifade etti. Tüm bu olaylar yaşanırken, Bafra Belediyesi’nin atık toplama işini ihale edilmeden başka bir firmaya vermesi gündeme bomba gibi düştü.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği ülkeye sahip çıkarak bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir