BAFRA BELEDİYESİ SIFIR ATIK’TA İLKLER ARASINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık” Projesi; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri kazanılması konularını kapsayan sıfır atık projesinde Bafra’da adımlar sıklaşıyor.

 

Bafra Belediyesi hazırladığı kapsamlı Sıfır atık projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından çalışmalarına planlanan şekilde devam ediyor.

 

Hayata geçirdiği Sıfır Atık projesi ile ülke genelinde ilkler arasında yer alan ve Bafra Belediyesi projede hedeflenen sonuca ulaşabilmek adına yoğun çaba gösteriyor.

 

Pilot bölge olan belirlenen Altınyaprak Mahallesinde, Çevre Mühendislerinden oluşan Sıfır Atık timi ev hanımları başta olmak üzere her yaştan ilçe sakinine proje ile ilgili bilgilendirme amaçlı ziyaretler gerçekleştiriyor.

 

Mobil atık getirme merkezleri ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Alparslan Türkeş parkı, Kızılırmak Sedde yolu başta olmak üzere çeşitli noktalara yerleştirildi. Mobil atık getirme merkezlerinin ilçe genelinde yerleştirme çalışmaları devam ediyor.

 

Bafra Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçe genelinde;

 

Gri Çöp Konteynerlerinin yanına Mavi Geri Dönüşüm Atık Konteynerleri yerleştirildi.

10 noktada kağıt, plastik, metal, cam ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık piller toplanabilmesi amacıyla Mobil Atık Getirme Merkezleri oluşturuldu.

Bayat ekmekler için Bayat Ekmek Toplama Kutuları yerleştirildi.

Tüm eczanelerimize atık ilaç toplama kutuları teslim edildi.

Berber ve kuaförlere atık jilet kutuları dağıtıldı.

1.Sınıf Atık Getirme Merkezi kuruldu.

 

Dünyadaki doğal kaynakların azalmasının yarattığı endişe ve her geçen gün artan atık miktarının çevre ve insanlığa verdiği zararın büyümesinin, atık yönetim sistemine olan ihtiyacı zorunlu hale getirdiğini belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç; “Modern toplumlar atıklardan gelen kaynakları geri kazanmak zorunda. Globalleşen dünyada sanayileşme ve kentleşmenin etkisiyle birlikte kaynaklar bilinçsizce kullanılmakta ve bu bilinçsiz tüketim sonucu atıklar oluşmaktadır. Gittikçe artan oranda karşımıza çıkan atık sorunu; toplumu, aileyi ve doğrudan bireyi etkilemekte. Daha önce toplanan materyallerin yeniden işlenmesi, üretilmesi ve kullanılması olan geri dönüşüm, günümüz dünyasında önemli yer tutuyor. Geleceğin sürdürülebilir refah seviyesi yüksek ve yaşanabilir kentleri sıfır atık kentleri olacaktır. Tüm gayretimiz Bafra’mızı Sıfır atık kenti haline getirmektir. Bunu her çalışmamızda olduğu gibi yine birlikte başaracağız” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz