Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Kurban Bayramı Mesajı

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kılıç, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Gönlümüzü manevi iklimiyle saran, ortak değerlerimizi hatırlatan, kaynaştıran, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı pekiştiren mübarek Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurban, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için belirli şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Kurban Bayramı sadakatin, Allah’a itaat ve teslimiyetin en güzel göstergesidir. Bu müstesna günler sevgi ve muhabbetin yayılmasına, dargınlıkların son bulmasına, akraba ilişkilerinin kuvvetlenmesine, ihtiyaç sahiplerinin gözetilerek kardeşlik duygularımızın güçlenmesine vesiledir.

Sadece hayvan kesmekten ibaret olmayan bu önemli günlerde bizlerin üzerine düşen ihtiyaç sahiplerini, bayrama hasret kalanları, yetim, garip, mazlum ve muhtaçları gözetmeli evlerinde bayram sevinci yaşamalarını sağlamalıyız. Unutulmamalıdır ki bayramlar paylaştıkça güzeldir.

Bu duygu ve düşüncelerim ile;

İslam dünyası olarak zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde bu mübarek vakitlerin Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve tüm İslam coğrafyasında zulme uğrayan din kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyor; tüm mazlumlar için kan, gözyaşı, acı, şiddet ve nefretin bir an evvel son bulmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine ve ülkemize barış ve esenlik getirmesini temenni ediyor; Bafralı hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyorum.

Bunları da sevebilirsiniz