ATAKUM BELEDİYESİ’NE SÜRGÜN DAVASI

Samsun Atakum Belediyesi’nde 2019 yılından bu yana “Gazeteci” ünvanıyla görev yapan, T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartı sahibi Gazeteci Zerrin Somuncu, 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası, “Başkan talimatıyla” temizlik görevlisi olarak adeta sürüldü. Bu hukuksuz karar karşısında iş akdini feshederek, beş yıllık görevini bırakmak zorunda kalan Somuncu, hak mücadelesini yargıya taşıdı.

Memleketi Samsun’da 10 yılı aşkın süredir gazetecilik görevini sürdüren, 2019 yılından bu yana da “Gazeteci” ünvanıyla Samsun Atakum Belediyesi’nde çalışan Zerrin Somuncu, 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası, “Başkan talimatıyla” adeta sürgün şoku yaşadı. T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartı sahibi, binlerce habere imza atmış Somuncu, “Gazetecilik sürgün edilemez” diyerek hak mücadelesini yargıya taşıdı.

ANADOLU BASIN BİRLİĞİ’NDEN KINAMA
Hukuksuz biçimde görevini terk etmek zorunda bırakılan Gazeteci Zerrin Somuncu’nun yaşadığı hak gaspı ulusal gazete ve televizyonlarda da geniş yer buldu. Atakum Belediyesi’ni “Başkanlık makamı hesaplaşma yeri değildir” diyerek kınayan Anadolu Basın Birliği’nin yanı sıra pek çok demokratik kitle örgütü ve vatandaşlar hukuksuzluğun karşısında durarak itirazlarını sosyal medyada dile getirdi. Gazeteci Somuncu’nun gelişmeleri okuyucularla paylaştığıwww.gazeteciliksurgunedilemez.com isimli internet sitesinde yapılan yorumlarla sorumlulara adeta tepki yağdı.

CEMİYETLERE DESTEK ÇAĞRISI
Gazeteci Zerrin Somuncu’nun “Temizlik Görevlisi” olarak sürülmesi skandalının ardından avukatı Ayşe Mine Durmaz aracılığıyla arabuluculuk sürecine giren Somuncu, Atakum Belediyesi’nin kıdem ve manevi tazminat taleplerini reddetmesi üzerine hukuksuz görevlendirmeyi mahkemeye taşıdı. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Zerrin Somuncu, “Hukuksuz biçimde beş yıldır büyük bir emek ve titizlikle sürdürdüğüm görevimi bırakmak zorunda kaldım. Bu hukuksuzluğun yüce adalet önünde yargılanarak cezasız kalmayacağına inanıyorum. Mayıs ayından bu yana sürdürdüğüm hak mücadeleme verdiğiniz destek çok değerli. Şimdi, önümüzdeki yargı sürecinde üyesi olduğum meslek kuruluşları Samsun Gazeteciler Cemiyeti ile Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere emek, demokrasi ve meslek örgütlerine; elbette yıllar boyunca hizmet etmekten büyük gurur duyduğum Atakumlulara haklı davamın arkasında durma çağrısı yapıyorum. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine olan inancımla, bu zorlu ama sonu aydınlık yolda yanımda olan herkese tekrar teşekkür ediyorum.” dedi
Köksal ÖNER

 

Bunları da sevebilirsiniz